Perfect Cell Collageen

Collageen geeft kracht, structuur en elasticiteit aan onze huid, botten, spieren, pezen, kraakbeen en bloedvaten. Vorming van collageen en een stevige huid.

Vloeibaar collageen supplement met vitamine C dat bijdraagt aan de vorming van collageen en helpt van binnenuit te versterken. Bevat daarnaast biotine ( vitamine B6 ) voor het behoud van een gezonde huid en glanzend haar en hyaluronzuur voor een betere hydratatie van de huid. Gemakkelijk te doseren en met een lekkere fruitsmaak.

  • 8000 mg gehydroliseerde viscollageen peptide
  • 40 mg hyaluronzuur
  • vitamines en mineralen, waaronder biotine, vitamine C en koper
  • 5,6 mg silicium

Collageen is een lichaamseigen stof die van nature aanwezig is in je bindweefsel, waaronder in je huid, haar en nagels. Viscollageen wordt 1.5 x beter opgenomen in het lichaam dan rund of kip collageen .

We worden allemaal ouder. Eén van die dingen die daarbij hoort, is het verouderen van de huid. Natuurlijk kunnen we die fijne lijntjes en rimpels niet volledig tegengaan. We kunnen het wel op een slimme manier vertragen en zelfs verbeteren door het gebruik van collageen. In dit blog lees je hoe het precies zit met collageen en wat je kunt doen om de aanmaak van collageen te stimuleren.

Inhoud van dit artikel:

 Wat is collageen?
● Waar vind je collageen in je lichaam?
● Wat is de functie van collageen?
● Hoe wordt collageen aangemaakt?
● Wat zijn de gevolgen van te weinig collageen in je lichaam?
● Hoe kan je de hoeveelheid collageen in je lichaam verhogen?
● Hoe kan je de afbraak van collageen afremmen?
● Hoe kan je de aanmaak van collageen stimuleren?
● Collageen innemen: crèmes, supplementen of injecties?
● Waar moet ik op letten bij collageen supplementen?
● Wat bevatten de collageen supplementen van Blend New Day?

Wat is collageen?

Collageen is een eiwit dat van nature in de huid aanwezig is. Collageen komt van het Griekse woord ‘kolla’, dat samenbinden of lijm betekent. Collageen houdt onze organen en weefsels op hun plek.

Waar vind je collageen in je lichaam?

Je vindt collageen in de laag onder de opperhuid (de dermis). Collageenvezels zorgen daar voor stevigheid van de huid. Maar het zit op meer plekken: onze botten, pezen en banden, haren en nagels bestaan ook uit collageen.

Wat is de functie van collageen?

Collageen is een eiwit dat zorgt voor de cohesie, elasticiteit en regeneratie (herstel) van al onze bindweefsels, waaronder huid, pezen, gewrichtsbanden, kraakbeen en botten. Collageen is sterk en flexibel. Collageen wordt tot het 25e levensjaar aangemaakt in ons lichaam, daarna neemt dit geleidelijk aan af

Hoe wordt collageen aangemaakt?

Ons lichaam maakt collageen zelf aan. Er is alleen één probleem: na je 25 ste kan het lichaam collageen steeds minder goed zelf aanmaken. Na je 50ste maakt ons lichaam zelfs bijna geen collageen meer zelf aan. Met name vrouwen hebben hier last van.

 

Wat zijn de gevolgen van te weinig collageen in je lichaam?

Het zichtbare gevolg van te weinig collageen in je lichaam is huidveroudering. Je huid is dunner, heeft minder volume, gaat hangen en vertoont diepere rimpels. Ook ontstaat er meer cellulite op je dijen, billen en armen. Daarnaast worden je spieren en gewrichten stijver door een gebrek aan collageen en kun je minder soepel bewegen.

Hoe kun je de hoeveelheid collageen in je lichaam verhogen?

Om de hoeveelheid collageen in je lichaam te verhogen, is het belangrijk om zowel de collageen-aanmaak te stimuleren als de collageen-afbraak te remmen. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je dit kan doen.

Hoe kun je de afbraak van collageen afremmen?

Gebruik zonnebrandcrème Blootstelling aan de zon blijft de grootste huid-verouderaar. Om afbraak van collageen te beperken, is het daarom het allerbeste om je gezicht te beschermen met een zonnebrandproduct dat beschermt tegen UV-B én UV-A, en het liefst ook met extra antioxidanten.

Stop met suiker eten

Wist je dat je van (snelle) suikers rimpels krijgt? Heel simpel gezegd, zetten de suikers zich vast op het collageen in de huid, waardoor dit verhardt en beschadigt. Dit proces noemen we glycatie. Verminder je suikerinname en je remt de afbraak van collageen.

Stop met roken

Ook roken zorgt voor een verlies van collageenvezels. Dat is een van de redenen waarom rokers sneller diepere rimpels krijgen. Verder pleegt roken een flinke aanslag op de voorraad antioxidanten die de huid juist beschermen.

Hoe kan ik collageen aanmaak stimuleren?

Slim eten voor meer collageen.

Door gezond en gevarieerd te eten, zorg je van binnenuit dat je huid optimaal kan functioneren. Voorbeelden van voedingsmiddelen die jouw collageen een flinke boost geven zijn: avocado, rode groenten en fruit, vis (omega-3 vetzuren), wortels, knoflook en citrusvruchten.

Langer slapen voor meer collageen.

De huid maakt nieuw collageen aan tijdens je slaap. In Cleveland deden ze onderzoek naar het effect op de huid van langdurig slecht of te kort slapen. Wat bleek? Mensen die langdurig te kort of slecht slapen, hebben meer kans op een versnelde huidveroudering. Kort slapen zorgt bovendien voor een drogere huid, waardoor fijne lijntjes zichtbaarder worden.

Extra collageen tot je nemen.

Het aanvullen van jouw collageen door extra collageen in te nemen, helpt je lichaam de stevigheid te herstellen van jouw huid. Collageen is een lichaamseigen stof die van nature aanwezig is in je bindweefsels, waaronder in de huid, nagels en het haar. Vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen, wat de huid verstevigt. Daarnaast helpt vitamine C bij de verzorging van je huid van binnenuit. Biotine (vitamine B8) ondersteunt het herstellend vermogen van je huid en helpt je haar sterk en glanzend te houden. Hyaluronzuuris een stof die veelvuldig voorkomt in onze bindweefsels en veel gebruikt wordt in huidverzorgingsproducten. Het mineraal koper draagt bij aan de normale pigmentatie van je haar en huid.

Collageen innemen: crèmes, supplementen of injecties?

Collageen crèmes

Er zijn veel crèmes met collageen die beloven de huid te verstevigen. Het smeren van collageen op je huid helpt niet om huidveroudering tegen te gaan. Collageen heeft een te grote structuur, waardoor het niet door de bovenste huidlaag heen dringt om de dermis (waar het moet zijn) te bereiken. Skincareproducten met collageen kun je dus links laten liggen.

Collageen injecties

Injecties met collageen zijn in de jaren negentig veel gedaan. Door collageen
rechtstreeks in de huid te injecteren, dringt het wél door tot de dermis. Een injectie heeft direct resultaat. Het nadeel is dat de kosten voor injecties flink kunnen oplopen en dat ze maar drie tot zes maanden effect hebben. Daarna wordt het collageen afgebroken door het lichaam en is het effect verdwenen.

Collageen supplementen

Een goed collageen supplement bevat allerlei belangrijke bouwstoffen voor je huid, zoals vitamine C, biotine, hyaluronzuur en koper.

Waar moet ik op letten bij collageen supplementen?

Wil je extra collageen slikken? Kies dan voor een supplement met gehydrolyseerd collageen. Dit is collageen wat afgebroken is in kleine deeltjes, ook wel aminozuren of peptiden genoemd. Aminozuren zijn de bouwstoffen van eiwitten. Hierdoor is het makkelijk opneembaar in je darmen. Het is namelijk al ‘voorverteerd’.

Wat bevat het collageen supplement van Blend New Day?

Onze Collageen Perfect Cell bevat een combinatie van stoffen die elkaar niet alleen uitstekend aanvullen, maar ook de kracht van hun interactie vergroten.

De ingrediënten van het Collageen Perfect Cell:

– 8000 mg gehydroliseerd viscollageen peptiden (type 1 & 3).

– Extra vitaminen B5, B6 ,B7, B12, en vitamine C
– Koper.
– 5,6 mg Silica.

– Essentiële mineralen zoals koper en silicium.

– 4 mg Biotine.
– 40 mg Hyaluronzuur.

Wat is het voordeel van Collageen Perfect Cell

Collageen Perfect Cell is een vloeibaar collageen supplement. Hierdoor kan het gemakkelijk ingenomen worden. Collageen supplementen zijn meestal verkrijgbaar in poedervorm, waardoor je deze zelf moet mengen met water. Bij Collageen Perfect Cell is dit niet nodig. De collageen drank heeft een lekkere lichtzoete fruitsmaak.

Gebruik eerste 2 maanden dagelijks 20 ml en daarna afbouwen naar 15/10 ml voor onderhoud.

verkoopprijs 500 ml :  64,50